Magyar nyelv English language Akadálymentesített verzió

Címlap

Fóti stúdió

A MAFILM fóti telephelye az 1970-es évek végén jött létre, az akkor virágzó filmgyártásnak köszönhetően a Róna utcai telephely műtermei már nem győzték a produkciók kiszolgálását. Így épült meg 1978-ban a Máriássy, illetve a Huszárik műterem.

Az első szabadtéri díszlet az Esztergályos Károly által rendezett, 1983-as Hamlet c. televíziós drámához épült középkori várudvar rész, mely, már tovább bővítve, ma is számos produkcióhoz nyújt helyszínt. Az akkori díszlet tervezője Banovich Tamás volt. Ma a területen található középkori külső díszlet területe meghaladja az 5 000 m-t.

Jelenleg a 23 000 m2 –es telephelyen jelenleg 2 műterem áll rendelkezésre, valamint 9 ha beépített terület. A rendelkezésre álló, hasznosítható szabad zöld terület kb. 65 000 m2.  A műtermeken kívül itt található hazánk díszletépítési kapacitásának több mint fele; kiszolgáló műhelyek, fegyverraktár, Magyarország legnagyobb jelmez- és kelléktára. A terület könnyen megközelíthető az 2/A autóúton Budapestről autóval, a Róna utcai stúdióktól kb. 20 perces az út.