Magyar nyelv English language Akadálymentesített verzió

Címlap
  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /home/mafilm/public_html/modules/captcha/captcha.inc on line 61.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/mafilm/public_html/modules/views/views.module on line 1113.
  • strict warning: Declaration of views_handler_field::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/mafilm/public_html/modules/views/handlers/views_handler_field.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/mafilm/public_html/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/mafilm/public_html/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/mafilm/public_html/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/mafilm/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/mafilm/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_query::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit($form, &$form_state) in /home/mafilm/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_query.inc on line 0.

A Mafilm és a Filmlabor beolvadt a Filmalapba

A Mafilm és a Filmlabor beolvadt a Filmalapba

A Mafilm Filmgyártási és Kulturális Szolgáltató Nonprofit Zrt. és a Magyar Filmlaboratórium Nonprofit Kft. 2013. október 1-től a cégbírósági bejegyzés értelmében beolvadt a Magyar Nemzeti Filmalap Közhasznú Nonprofit Zrt.-be. A beolvadásnak köszönhetően a Filmalap ezentúl a filmgyártás teljes spektrumában nyújthat támogatást a magyar filmelőállítóknak.

A 2011 novembere óta elérhető filmterv- és forgatókönyv-fejlesztési, gyártás előkészítési és filmgyártási, valamint egyedi és marketing támogatások ezentúl gyártói kapacitással (stúdióhely) és utómunka szolgáltatással bővülnek.

A közelmúltban a Filmalap nonprofit leányvállalataiként működött Mafilm és Filmlabor vezetői, Zákonyi S. Tamás és Aradi László a beolvadást követően a Filmalapon belül folytatják munkájukat az újonnan létrehozott igazgatóságok vezetőiként. A beolvadást követően a Filmalap alkalmazottainak létszáma közel száz főre nőtt.

A Filmalap nemrég 600 millió forint értékű forrást biztosított a két cég konszolidációjára; a korábbi években felhalmozott tartozások rendezésére és az időszerű fejlesztésekre, annak érdekében, hogy mind a Mafilm, mind a Filmlabor behozza piaci hátrányát és ezáltal versenyképes piaci pozícióba kerüljön. A Filmalap a mindenkori nyereséget a magyar filmipar támogatására kívánja fordítani a jövőben.

Idén a Mafilm stúdióiban forgott a Kenau című, 6 millió eurós költségvetésű, holland történelmi koprodukciós film, a Dracula című amerikai, a Capitán Alatriste című spanyol tévésorozat, Pejo Róbert Mancs című magyar filmje, számos reklámfilm, valamint nagyrészben a Rudolf Péter rendezte Kossuthkifli című tévésorozat. A Filmlaborban készül a legtöbb új magyar film utómunkája, köztük Bodzsár Márk Isteni műszak-ja, Orosz Dénes Coming out című vígjátéka, Fazekas Csaba Swing című zenés filmje, és Ujj-Mészáros Károly Liza, a rókatündér című első játékfilmje is.

Sajtóközlemény, 2013. október 1.

Magyar Nemzeti Filmalap

Fejlesztések a Mafilmben

A MAFILM Nonprofit Zrt. az elmúlt egy évben több fejlesztést is végrehajtott. Több részlegét megújította és átszervezte, mint például a fegyver és jelmeztárát. A jelmeztárban lévő közel 50 ezer ruhadarabot elkezdtük digitálisan feldolgozni és egy új leltárkészlet kezelő program segítségével gyorsabbá és követhetőbbé válik a kölcsönz...

Tovább a cikkre »