Magyar nyelv English language Akadálymentesített verzió

Címlap

Forgatás Magyarországon

Magyarország elismert forgatási helyszínként ismert számos filmes körben. Elhelyezkedése, környezeti adottságai, földrajzi elhelyezkedése és változatos tájegységei számos korban és helyszínen játszódó filmnek, jelenetnek nyújthat igényes helyszínt.

Fővárosunk utcái kiváló helyszínként szolgálhat más nagyvárosban játszódó filmrészletek felvételéhez. Látványos hátteret nyújtanak a 21. századi modern épületek és a több száz éves bérházak vagy a régi és új metró aluljárók. Budapest utcáin forgathatók római, párizsi, frankfurti, genfi, genovai, londoni, amszterdami, de akár tel-avivi jelentek. Itt játszódtak például az Evita buenos airesi, a Kémjátszma (Spygame) berlini, a Vörös zsaru(Red Heat) moszkvai, a Pokolfajzat 2 (Hellboy 2) New York-i és Spielberg München című filmjének amszterdami jelenetei.

Nem csak Budapest szolgálhat kiváló forgatási helyszínként, hiszen a nálunk található csodálatos városok, tájak, folyók és tavak környéke, a borvidékek, középkori várak, várromok, udvarházak és kastélyok impozáns háttérként szolgálhatnak az adott korban játszódó filmekhez. Nálunk található Közép-Európa legnagyobb tava, a Balaton, a világ második legnagyobb termálvizű tava (Hévíz )és Európa legnagyobb pusztája (Hortobágy).

Budapest, mint

London

                 

Párizs

Róma

 

Budapesti helyszínek

Utcák

Metró aluljárók

Terek

Hidak

Parkok

 

Magyarországi helyszínek

Éttermek

Színházak

Vidámpark

Állatkert

Múzeumok

Templomok

 

Fürdők

Fürdők / Gyógyfürdők

 

Vidéki helyszínek

Tavak

Tájak

Iparvidék

Utak

Falvak

Városok