Magyar nyelv English language Akadálymentesített verzió

Címlap

Magyar Nemzeti Filmalap

A Magyar Nemzeti Filmalap Közhasznú Nonprofit Zrt. moziban bemutatásra  kerülő egész estés játékfilmek, dokumentumfilmek és animációs filmek fejlesztéséhez, gyártás-előkészítéséhez, gyártásához és terjesztéséhez (marketing) nyújt támogatást.

A Filmalap célja, hogy a rendelkezésére álló keretből olyan magyar és magyar részvételű koprodukciós filmek létrehozását támogassa, amelyek a nézők számára különleges élményt jelentenek, szórakoztatnak és nemzetközi viszonylatban kiemelkedő sikereket hoznak.

A Filmalap nemcsak támogatást nyújt a pályázatokon nyertes projektek számára, hanem folyamatos kapcsolattartást, kreatív közreműködést és a nemzetközi megjelenéshez szakértelmet és kapcsolatrendszert is.

2012. évben a Magyar Nemzeti Filmalap konszolidálta a megszűnt Magyar Mozgókép Közalapítvány vagyonát, tartozásállományát rendezte.

Szoros együttműködésben a Filmalappal, Andrew G. Vajna a magyar filmszakma megújításért felelős kormánybiztos feladatai közé tartozik a filmes infrastruktúra megújítása, hazai mozgóképszakma hosszú távú fejlődését biztosító képzési rendszer kialakítása, valamint javaslattétel a filmipart is érintő szerzői jogi kalózkodással szembeni kormányzati intézkedésekre.

A Magyar Nemzeti Filmalap tulajdonosa
a Magyar Filmlabor Kft.-nek és a Mafilm Nonprofit Zrt.-nek.

Bővebb információ:

www.nfi.hu